Milieuhandhaving 2015 in Maluku

Hoewel het niet bepaald makkelijk is om mensen op de Molukken te doen inzien dat milieuhandhaving van essentieel belang is, probeert Stichting Tiga Batang Air samen met Lembaga Kalesang Lingkungan Maluku dit bewustzijn toch van de grond te krijgen. Zonder schoon drinkwater en herbeplanting van kaalgekapte gebieden is er op de lange duur simpelweg geen leven mogelijk op de eilanden.

In dit kader heeft onze partnerorganisatie Lembaga Kalesang Lingkungan Maluku ook dit jaar diverse activiteiten op haar agenda staan. Twee daarvan zijn inmiddels in maart en april met financiĆ«le steun van Stichting Tiga Batang Air uitgevoerd. De eerste betreft de deelname aan de ‘World Waterday 2015’, die men dit jaar expliciet in de plaats Bula (Noordoost-Seram) heeft gehouden. Hier staan sinds jaar en dag olieboorinstallaties die het zwarte goud naar de oppervlakte pompen. Maar tegelijkertijd is het drinkwater daar en inmiddels in de tientallen omliggende dorpen zwaar vervuild. LKLM probeert met deze actie de overheid te bewegen om er gepaste maatregelen tegen te nemen.

Verder heeft LKLM in april een grote boomplant-actie georganiseerd op het eiland Teor, ten oosten van Seram. Met name in dit soort uithoeken van de Molukken moeten wij de mensen ervan bewust maken dat milieuhandhaving van levensbelang is.

Voor een impressie van beide activiteiten, zie navolgende foto’s.

Foto 1 Foto 2

 

Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8

 

Reacties zijn gesloten.