Anonieme schenking

Een aantal jaren geleden kreeg de voorzitter van Stichting Tiga Batang Air een fiks gedrag (5 cijfers) geschonken van een anonieme weldoener. “Ga er maar iets goeds mee doen,” zei hij in blind vertrouwen. Dit geld heeft de stichting onder andere gebruikt om het eerste TBA-studentenhuis in Wailela te bouwen.

Jaren gingen voorbij zonder dat de voorzitter nog iets van de anonieme weldoener vernam. Totdat hij maandag jl. uit Ambon een telefoontje kreeg van een contactpersoon van de mysterieuze filantroop. Deze wilde een bezoek aan de twee TBA-studentenhuizen in Wailela brengen, teneinde met eigen ogen te kunnen zien waar de stichting mee bezig is.

Afgelopen woensdag heeft de TBA-coördinator in Ambon hem daar gebracht. Na het bezoek belde de contactpersoon de voorzitter opnieuw op met de mededeling dat hij onder de indruk is van het werk van Stichting Tiga Batang Air. Maar daarnaast is hij ook geraakt door de minieme middelen die TBA de 28 studenten op dit moment ter beschikking kan stellen ( 4 laptops en 1 PC). Daarom heeft de contactpersoon uit naam van de anonieme weldoener dezelfde dag nog 4 nieuwe laptops en een printer geschonken.

Misschien toch: “Wie goed doet, goed ontmoet”?

 

100_6659 100_6663

Reacties zijn gesloten.