De kracht van websites – Petitie Nuaulu gemeenschap!

 

website stand1

Organisaties die een boodschap willen overbrengen, maken alle gebruik van een website. Zo ook Stichting Tiga Batang Air. Sinds wij het aantal bezoeken zijn gaan bijhouden (2 jaar geleden), heeft dit deze week al de grens van 100.000 overschreden.

Dit middel stelt ons in de gelegenheid om eind 2013 de dreigende vernietiging van de bossen van Aru onder de aandacht van de lezers te brengen. Inmiddels is dit gevaar mede onder druk van de publieke opinie voorlopig geweken. Toch zullen de Arunezen op hun hoede moeten blijven, de praktijk heeft namelijk bewezen dat multinationals als de PT Menara zich niet zomaar gewonnen geven.

Een andere positieve ontwikkeling betreft de illegale goudwinning in Buru, waarover wij eind 2014 melding hebben gemaakt. Hier ziet de overheid gelukkig in dat de chemicaliën, die voor de goudwinning noodzakelijk zijn, de gezondheid van de bevolking in gevaar brengen. Dit heeft haar doen besluiten om per 16 november 2015 een algeheel verbod op illegaal goud delven in Buru af te kondigen. En zoals het tot nu toe verloopt, kunnen de Burunezen voor dit moment tevreden zijn. Toch is waakzaamheid geboden, verscheidene multinationals hebben zich al ingeschreven om daar professioneel goud te gaan winnen.

Petitie Nuaulu gemeenschap!
Voor de Nuaulu gemeenschap van  Sepa (dorp niet ver van Amahai) is de strijd tegen de vernietiging van hun leefomgeving door houtbedrijf PT Bintang Lima Makmur nog in volle gang. Ook voor deze zaak vraagt Stichting Tiga Batang Air aandacht van de lezers van haar website. Vervolgens roept de stichting iedereen op om de digitale petitie te ondertekenen, die hiermee samenhangt.

Klik op:
https://www.change.org/p/menteri-lingkungan-hidup-dan-kehutanan-presiden-joko-widodo-cabut-izin-pt-bintang-lima-makmur-dari-negeri-sepa/u/14673962?tk=tpaQ6HO1fB3ia-Av9f0T1fxYovvo1ObOD_Jgr7JEmZo&utm_source=petition_update&utm_medium=email

 

lqQuEVDGXdgMJkL-800x450-noPad

Reacties zijn gesloten.