Plannen 2016

Zaterdag 6 februari 2016 kwamen het bestuur en de naaste medewerkers van Stichting Tiga Batang Air voor het eerst in het nieuwe jaar bijeen om de stand van zaken door te nemen en nieuwe plannen te bespreken. Allereerst werd bekeken hoe TBA er financieel voorstaat en wat er zoal gedaan zou moeten worden om die positie te versterken.

Dit laatste zal altijd haar prioriteit zijn, omdat de lopende projecten in de Molukken meerjarig zijn en daardoor veel geld kosten. Bovendien heeft de stichting plannen om de capaciteit van haar studentenhuizen in Wailela te vergroten. Hiermee zou zij meer armlastige studenten tegemoet kunnen komen, die nu vergeefs bij de TBA-coördinator aankloppen.

dfre

Verder wil Stichting Tiga Batang Air daar stappen gaan zetten om de zelfontplooiing van haar studenten te bevorderen. Zo heeft de vergadering onder andere het plan van hen goedgekeurd om in juli met z’n allen naar het dorp Abio te gaan. Daar willen zij de bergbewoners gaan voorlichten dat scholing en educatie de sleutels zijn voor een betere verdeling van de welvaart. Bij die campagne zal ook het behoud van het milieu worden bepleit. Twee andere plaatsen die zij ook op het oog hebben, liggen veel verder weg en zullen zij later bezoeken.

Voor de financiering van de TBA-plannen zal ook dit jaar geld bij elkaar gebracht moeten worden. De data van 3 fundraising-evenementen zijn inmiddels bekend:

–           TBA-volleybaltoernooi in Assen en feestavond in Bovensmilde:     28-05-2016

–           Feestavond Geleen:    03-09-2016

–           TBA-50+feest in Moordrecht:   24-09-2016

dsfsg

Nadere informatie hierover zal te zijner tijd bekend worden gemaakt!

Reacties zijn gesloten.