Bestrijding illegale visserij

vvv

Sinds de minister van visserij, Susi Pudjiastuti, besloten heeft om hard tegen de illegale visvangst door schepen uit landen als Vietnam, Thailand, Taiwan, Korea, China e.d. op te treden, heeft de Indonesische marine in 2015 al meer dan honderd visboten tot zinken gebracht. Ook voor de marinebasis van Ambon, in Halong, lagen tijdens ons laatste TBA-werkbezoek in november tientallen schepen aan de ketting, in afwachting van vernietiging.

vvvv

Op zich is dit een goede zaak. Alleen constateerde vice-president Jusuf Kalla bij zijn laatste bezoek aan Maluku dat heel veel lokale vissers door deze harde aanpak werkeloos zijn geworden. De meesten leveren aasvis die nodig is voor de tonijnvangst.
Dit inzicht heeft Kalla doen besluiten om Susi Pudjiastuti middels een brief aan te sporen haar beleid terug te draaien. Een stap die de minister van visserij afwijst.

Voor het volledig bericht, klik op:     http://jurnalpolitik.com/2016/03/29/jusuf-kalla-kirim-surat-susi-cuek/   

De weigering van Susi Pudjiastuti is terecht. Niemand staat immers toe dat dieven ongehinderd zijn huis komen leeghalen!!
Een beter idee is dat de Indonesische overheid op zoek gaat naar exportmogelijkheden. De lokale vissers zou zij dan in kunnen zetten om aan de externe vraag te voldoen. Dit kan de regering realiseren door hen bijvoorbeeld gratis boten en vismateriaal te verschaffen.

 

Reacties zijn gesloten.