Officiële opening Jembatan Merah Putih in Ambon

 

mmm

Afgelopen maandag 04-04-2016 is de brug over de baai van Ambon officieel door de Indonesische president Jokowi in gebruik genomen. De vaste oeververbinding tussen Galala en Poka, waarvan de bouw 5 jaar heeft geduurd, is een grote aanwinst voor de mensen die dagelijks voor hun werk tussen de twee schiereilanden Leihitu en Leitimur moeten pendelen. De verkeerschaos tussen Galala en Paso kan men voortaan ontwijken.

mmmm

Een ander belangrijk aspect van Jokowi’s aanwezigheid in Ambon was zijn toespraak waarin hij de Molukkers beloofde de exploitatie van het Masela Gasblok door Molukse technici te laten uitvoeren. Voor dit doel heeft hij de minister van onderwijs reeds opdracht gegeven om bij de Politechnik en Unpatti in Ambon gekwalificeerde vaklui op te leiden. Zelf verwacht Jokowi dat het Masela-project pas over 8 jaar operationeel zal zijn. Dus genoeg tijd om 2000 Molukse technici op te leiden bij een vraag van 1000, zei hij.

Voor het volledig bericht, klik op:     http://www.beritamalukuonline.com/2016/04/pengelolaan-blok-masela-presiden-minta.html?m=O

Reacties zijn gesloten.