Werkgelegenheid Masela Gasblok

In de Indonesische krant Republika van dinsdag 19 april, schat de minister van Maritieme Zaken Rizal Ramli in dat de exploitatie van het Masela Gasblok zo’n 380 duizend banen zal gaan opleveren. In een eerder interview heeft deze fanatieke voorstander van de on-shore exploitatie van ’s werelds grootste gasbel ook gezegd dat Maluku qua welvaart de potentie heeft om zelfs Qatar voorbij te streven.

Dit soort uitspraken klinken natuurlijk als muziek in de oren van de mensen in Maluku. Maar de prognoses van Rizal Ramli komen alleen uit wanneer betrouwbare personen het proces gaan aansturen. Om dit te realiseren, moet de Molukse bevolking een meer actieve rol gaan spelen. Zij moet ervoor zorgen dat de provinciale overheid in Ambon incompetente figuren, die nu nog de dienst uitmaken, aan de kant zet. Zo maakt men voor lieden, die een eerlijker verdeling van de welvaart op Maluku tot stand willen brengen, de weg vrij.

q

De pressiegroep rond Dr. Ir. Abraham Tulalessy heeft (na haar succesvolle inspanningen om de exploitatie van het Masela Gasblok aan land te brengen) opnieuw het voortouw genomen om bekwame en bovendien eerlijke mensen aan het roer te krijgen. Afgelopen vrijdag 22 april eisten zij door middel van een demo het vertrek van het huidige hoofd van de ESDM (Dienst Energie en Minerale Bronnen) in Maluku. Martha Nanlohy, tegen wie een parlementair onderzoek loopt voor haar rol  in de illegale goudwinning op Buru, vindt men niet geschikt om de ontginning van het Masela Gasblok te begeleiden. Voor haar in de plaats willen de demonstranten iemand aangesteld zien die slechts één doelstelling heeft, namelijk: zorgen dat de mensen in Maluku zo veel mogelijk profiteren van dit gigantische project!

qq

Reacties zijn gesloten.