Verslag TBA-50+feest Moordrecht 2016

Dat het TBA-50+feest in Moordrecht een gouden formule is, bewijst ook de 5e editie die zaterdag 24-09-2016 heeft plaatsgevonden. Naast de vaste bezoekers, die jaarlijks op het oergezellige evenement afkomen, zijn er ook veel nieuwe gezichten. Stuk voor stuk zijn ze benieuwd naar wat anderen hen daarover verteld hebben.

 _MG_4139

 

De klassieke gezelligheid, zoals alleen de Ambon-avonden uit de jaren 70 en 80 de mensen kan bieden, daar denkt de tweede generatie vaak met weemoed aan terug. Dit had tot gevolg dat dit keer naast de bussen uit Assen/Bovensmilde en Wormerveer er ook één uit Tiel kwam. Het biljarttoernooi van afgelopen juni in die plaats heeft de mensen kennelijk doen beseffen dat Stichting Tiga Batang Air goed werk verricht.

Ook uit Geleen kwamen veel sympathisanten van TBA op het vreugdevolle gebeuren af. Velen van hen namen de lange autorit voor lief om een van de twee bars te bemannen, teneinde de gasten vlot van dienst te kunnen zijn.

_MG_4229_31

 

Slechts in één opzicht verschilt het 5e TBA-50+feest van de voorgaande versies. Namelijk, dit keer liggen er 3 inkijkexemplaren van het boek ‘Het Mystieke Driestromengebied’ waarvoor belangstellenden kunnen intekenen. Het boek zelf, dat geschreven is door Tete Siahaya (de voorzitter van Stichting Tiga Batang Air) zal pas verkrijgbaar zijn na de officiële presentatie op 29 oktober.

Hoewel de mensen bij het intekenen vooraf moesten betalen zonder dat men een boek meekreeg, verliep de verkoop zeer voorspoedig en zijn er inmiddels al zo’n 80 van verkocht op die avond.

Voor een impressie aan de hand van foto’s van fotograaf Benno Titiheru, klik op:

https://drive.google.com/open?id=0B96iIu-VlGEnMXNqVWNEaHU3cHc

Reacties zijn gesloten.