Status TBA-studentenhuizen

Iedereen die de Molukken regelmatig bezoekt,  moet het zijn opgevallen dat nieuwe gebouwen, die hier intensief worden gebruikt, na enkele jaren uitgewoond zijn. Goed onderhoud kan dit voorkomen, maar kennelijk is men daar nog niet achter. Of het boeit de mensen gewoon niet. Momenteel worden er in Ambon veel nieuwe hotels uit de grond gestampt. Deze zullen hetzelfde lot ondergaan als er geen verandering van mindset plaatsvindt.

Uit recente foto’s die de stichting heeft ontvangen, dreigt met de twee TBA-studentenhuizen in Wailela hetzelfde te gebeuren. Daarom kregen de bewoners onlangs opdracht om beide huizen (zowel de binnen- als de buitenkant) in de verf gezet. Tijdens het laatste bezoek aan de locatie werd hen duidelijk gemaakt wat Tiga Batang Air daarmee wil bereiken.

2016-12-12-1

Het logeerhuis voor middelbare scholieren uit Abio in het kustdorp Sanahu blijkt bij de jaarlijkse rondgang van het stichtingsbestuur in slechte staat te verkeren. Bovendien is het veel te klein om 19 snel opgroeiende kinderen fatsoenlijk te herbergen en er de rust te bieden om te studeren.

Twaalf jaar lang speelde dit sobere huis een cruciale rol in de opvang van tientallen middelbare scholieren uit het bergdorp Abio. Negen van hen studeren momenteel aan de Pattimura Universiteit in Ambon. Maar nu wordt het echt tijd om in Sanahu een onderkomen te bouwen dat de doelgroep meer leefruimte en comfort biedt.

Voor dit doel heeft Stichting Tiga Batang Air het plan ontwikkeld om in januari 2017 met de bouw te beginnen van een halfsteens huis met 12 kamers. De indeling wordt net als de twee studentenhuizen in Wailela. Tien van de kamers zijn voor de opvang van 20 scholieren en de resterende twee kamers zijn voor 2 echtparen, die voor hen koken en zorgen.

2016-12-12-2

2016-12-12-3

2016-12-12-4

Reacties zijn gesloten.