Terugblikken en zo nodig doelen bijstellen

Met deze opzet kwam zaterdag 21-01-2017 het bestuur en de naaste medewerkers van Stichting Tiga Batang Air bijeen in Geleen. Hier in stichtingsgebouw Merpati werden zowel de financiële positie van TBA als haar plannen voor 2017 besproken. In beide gevallen waren er nauwelijks zaken die om nadere uitleg vroegen.

Terugkijken op 2016 maakt duidelijk dat het verschijnen van het boek ‘Het Mystieke Driestromengebied’ van de voorzitter van TBA het een en ander heeft teweeggebracht. Niet alleen krijgen de werkzaamheden van Stichting Tiga Batang Air plotseling meer aandacht in Nederland. Ook in de Molukken zorgen de artikelen in de Molukse krant ‘Suara Maluku’ vanwege de boekdonaties aan de Provinciale Bibliotheek in Ambon en de Bibliotheek van de Pattimura Universiteit voor meer inzicht en begrip bij de mensen.

Het is om die reden dat voor de maanden februari en maart van dit jaar boekbesprekingen zijn gepland in de Molukse wijken Marum en Wierden.  Met deze rondgang langs Molukse stichtingen hoopt Tiga Batang Air dat de mensen hun steentje gaan bijdragen om het recht op scholing en werk in het verre vaderland te verbeteren.

In Geleen heeft afgelopen zaterdagavond de eerste van de hopelijk lange reeks boekbesprekingen plaatsgevonden. Wijken die zo’n activiteit in hun stichtingsgebouw willen organiseren kunnen dit kenbaar maken aan Tete Siahaya, de voorzitter van Stichting Tiga Batang Air (emailadres: tigabatangair@xs4all.nl of bellen naar nr. 0636320476).

VOORAANKONDIGINGEN

Het TBA-volleybaltoernooi 2017 in Assen zal dit jaar plaatsvinden zaterdag 3 juni 2017 in Sporthal Pitello (belangstellenden kunnen contact opnemen met Justus Luhulima, tel. 0642144900). Details hieromtrent en de TBA-benefietavond in Stichting Molo Oekoe te Bovensmilde worden t.z.t. gepubliceerd.

Het 50+feest van TBA in Moordrecht wordt dit jaar gehouden op 30 september 2017. De locatie blijft dezelfde, namelijk Sporthal De Zuidplas. Ook hierover volgt t.z.t. meer informatie.

terugblik terugblik2 terugblik3 terugblik4

Reacties zijn gesloten.