Boekbespreking in Marum

Zondag 26-02-2017 heeft de voorzitter van Stichting Tiga Batang Air zijn boek ‘Het Mystieke Driestromengebied’ besproken in Marum. Op uitnodiging van de wijkraad en het bestuur van stichting Bunga Pala mocht de auteur aan de hand van een powerpoint presentatie de totstandkoming en het belang van zijn boek toelichten.

Later die dag kreeg hij de gelegenheid om dit in een interview met Siaran Maluku van Radio Westerkwartier nogmaals uit de doeken te doen.

marum marum2

Eén van de drie verhaallijnen van het boek ‘Het Mystieke Driestromengebied’ is de kijk van de schrijver op zaken die van grote invloed zijn op de Molukse gemeenschap in Nederland. Daarbij is hij gevoelige onderwerpen niet uit de weg gegaan.

Maar, deze kritische houding verplicht hem natuurlijk ook om waakzaam te zijn toen minister Koenders van Buitenlandse Zaken onlangs het 4-jarig onderzoek aankondigde over de bloedige dekolonisatie van Nederlands-Indië.

Want, voor je er erg in hebt kan het zomaar gebeuren dat de Molukse KNIL-militairen hier hoofdzakelijk de schuld van krijgen. Enkel en alleen om de economische banden tussen Nederland en Indonesië aan te kunnen halen. Dus moeten wij wel alert blijven.

Een ander onderwerp dat onze aandacht verdient, is de aanklacht die dominee Zeth Mustamu recentelijk tegen de Staat der Nederlanden heeft geformuleerd, zie:

http://www.mae-uku.nl/nieuws/dominee-zeth-mustamu-is-boos

Het siert de Nederlandse regering indien zij dit ook laat uitzoeken!

Reacties zijn gesloten.