Bouw nieuwe TBA-asrama in Sanahu op schema

Hoewel Stichting Tiga Batang Air reeds twee studentenhuizen in Wailela (Ambon) heeft laten bouwen, was het maar de vraag of ook de bouw van de nieuwe asrama in Sanahu (Seram) volgens planning zou verlopen. Ten eerste ligt de bouwlocatie een halve dag met de auto vanwaar de TBA-coördinator woont, namelijk OSM (een buitenwijk van Ambonstad).

Dit brengt met zich mee dat Yani wekelijks van maandag tot en met vrijdag van huis is om het bouwproces goed te kunnen begeleiden. Met name zorgen dat alle bouwmaterialen op tijd worden afgeleverd, vergt van hem organisatievermogen en daadkracht. Daarnaast heb je de bouwvakkers, die moet hij met de nodige tact aan de gang zien te houden. Met te veel pushen loopt hij het risico op een ochtend moederziel alleen bij de bouwput te staan.

Het tweede punt van aandacht is de weersomstandigheden. Want in het regenseizoen dat in april begint en pas in september eindigt, regent het in Seram normaliter onophoudelijk. Om die reden moet het gebouw voor die tijd onder de kap zijn, wil de afbouw van de asrama daar geen hinder van ondervinden.

Thans, anderhalve maand na de start van de bouwwerkzaamheden, concludeert Stichting Tiga Batang Air dat dankzij de toewijding van haar coördinator de bouw van de nieuwe TBA-asrama in Sanahu op schema ligt.

100_7697

100_7695

Om het gehele bouwproces te zien, klik op:

https://1drv.ms/f/s!AvxIbIw2U0hFaeScgxFHgTtA7X0

Reacties zijn gesloten.