Een mijlpaal bereikt

IMG_2135

Vol trots en vreugde kan Stichting Tiga Batang Air melden dat donderdag 20 april 2017 de eerste van de 30 TBA-studenten haar studie aan de Pattimura Universiteit heeft afgerond.

Elf jaar geleden daalde de schuwe Serlina Rumahrupute samen met 6 andere kinderen van het bergdorp Abio af naar de kustplaats Sanahu om naar de SMP (vergelijkbaar met VMBO) te kunnen gaan. In deze voor haar vreemde omgeving verbleef zij 3 jaar in het TBA-logeerhuis voordat zij haar diploma kreeg. Vervolgens werd de groep door de stichting overgeplaatst naar de stad Masohi, waar men naar de SMA (HAVO/VWO-niveau) ging. En ook hier duurde de opleiding 3 jaar die door iedereen in 2012 succesvol werd afgesloten.

De twee besten mochten van Stichting Tiga Batang Air naar de Pattimura Universiteit in Ambon gaan. Ditmaal zou de studie minimaal 5 jaar in beslag nemen. Maar ziedaar, al na vier en een half jaar weet Serlina Rumahrupute haar studie sociologie te voltooien. Hiervoor kan de stichting alleen maar zeggen: Chapeau!!!

Temeer omdat haar eindscriptie als onderwerp heeft: ‘De pela-band tussen de bergdorpen Abio en Manusa op West Seram’. Dit is namelijk een bijzonder zeldzaam verbond dat in de regel niet voorkomt tussen de Alfoerse Wemale- en Alunestam. In het dagelijks leven bestaat er nauwelijks interactie tussen beide groepen.

Stichting Tiga Batang Air hoopt dan ook dat Serlina de komende twee jaar voor haar master-studie zal benutten om de Alfoerse zeden en gewoonten bloot te leggen.

Om de rest van de foto’s te zien, klik op:

https://1drv.ms/f/s!AvxIbIw2U0hFgTL0Y-qJaziGjLN-

IMG_2139

IMG_2161

Reacties zijn gesloten.