Toename TBA-studenten

Voor het nieuwe collegejaar 2017-2018 hebben inmiddels drie meisjes uit het bergdorp Abio (West-Seram) zich gemeld bij de coördinator van Stichting Tiga Batang Air in Ambon. Op eigen initiatief hebben zij na de afronding van de SMA (HAVO/VWO-niveau) de toelatingstest van de Pattimura Universiteit met succes afgelegd. Zij krijgen een plek in een van de 2 TBA-studentenhuizen in Wailela waar al 30 armlastige studenten op kosten van de stichting verblijven.

Uiteraard brengt deze uitbreiding extra kosten met zich mee. Daarom is Stichting Tiga Batang Air dankbaar dat er naast de groeiende initiatieven van individuen en groepen om geld voor haar te genereren ook mensen zijn die uit het niets een donatie verrichten. Dit is onlangs het geval met Teus Hol die deze week 200 euro heeft overgemaakt. Uit de tekst van de overschrijving door zijn Molukse echtgenote wordt duidelijk dat het een 40-jarig jubileum betreft.

Stichting Tiga Batang Air bedankt hem hartelijk hiervoor en hoopt dat anderen dit goede voorbeeld zullen volgen. Samen kunnen wij de kloof tussen arm en rijk in de Molukken minder groot maken.

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG

Reacties zijn gesloten.