Impact nieuwe TBA-asrama in Sanahu

Nu, vijf maanden nadat de bouw van het nieuwe TBA-studentenhuis in Sanahu van start ging, is dit twaalf kamers tellende gebouw klaar voor gebruik. Van het interieur zijn de houten bedden door locale timmerlui gemaakt en zijn de bestelde matrassen en kussens inmiddels afgeleverd. De aanschaf van de resterende huisraad volgt binnenkort.

Dat de nieuwe behuizing meer mensen in het bergdorp Abio zouden doen besluiten om hun kinderen naar de kust te sturen, was min of meer voorspelbaar. Maar dat 11 nieuwe scholieren uit dit dorp zich voor het komend schooljaar bij de SMP van Sanahu hebben ingeschreven, is niet voorzien. Dit brengt het totaal aantal Abio-scholieren in het TBA-studentenhuis op 30.

Het feit dat 12 van hun jongeren op dit moment dankzij Stichting Tiga Batang Air aan de Pattimura Universiteit in Ambon studeren, doet men in Abio beseffen dat er wel degelijk een toekomstperspectief is voor hun kinderen. De geïsoleerde ligging van het bergdorp hoeft dit niet langer in de weg te staan. Niet, zolang er mensen in het welvarende westen zijn die zich om hun lot willen bekommeren.

Helpt daarom Stichting Tiga Batang Air in haar strijd om deze achterstelling van onze mensen ongedaan te maken. Door hun kinderen toegang tot middelbaar- en hoger onderwijs te verschaffen, creëren we een mondige bevolking die haar recht op een eerlijke verdeling van de welvaart in Maluku kan opeisen.

Om het gehele bouwproces te zien, klik op: https://1drv.ms/f/s!AvxIbIw2U0hFaeScgxFHgTtA7X0

 

100_7845

100_7843 100_7852

Reacties zijn gesloten.