2e TBA-student afgestudeerd

Op woensdag 30 augustus 2017 is de tweede student van Stichting Tiga Batang Air afgestudeerd aan de Pattimura Universiteit in Ambon. Kristina Insalua heeft daar vijf jaar lang de studie sociale- en politieke wetenschappen gevolgd. Zij maakte deel uit van de eerste groep van zeven Abio-kinderen die in 2006 naar de SMP in Sanahu gingen.

Elf jaar lang is zij nu onder de hoede van TBA en zij heeft te kennen gegeven om hierna de tweejarige masteropleiding in haar vakgebied te willen gaan doen.

Bij een van de eerste keren dat de voorzitter van Stichting Tiga Batang Air  in Sanahu op werkbezoek was, schoot haar vader hem aan met de woorden: “Bapak, bisa ka anak saya kuliah?” (Meneer, zou mijn kind kunnen studeren?)
De voorzitter was eigenlijk met stomheid geslagen omdat de dochter Kristina net de basisschool had afgemaakt en door toedoen van TBA  pas aan de SMP (VMBO-niveau) was begonnen. Maar, om Jackson ( zo noemen wij hem, maar hij zal wel anders heten) niet meteen teleur te stellen, zei de voorzitter: “Dat zou zomaar kunnen als zij de SMP doorloopt en vervolgens de SMA (HAVO/VWO-niveau) afrondt.” In het beste geval duren beide opleidingen bij elkaar 6 jaar.

Nu elf jaar verder blijkt de droom van Jackson (de man is in 2010 overleden) volledig uit te komen.

Kristin 5 Kristin 10-2 Kristin 9

Reacties zijn gesloten.