Bouw TBA-huis

Na 14 jaar zonder een eigen onderdak in de Molukken werkzaam te zijn, wordt op dit moment in Sanahu het TBA-huis annex kantoor van Stichting Tiga Batang Air gerealiseerd. Deze locatie is met opzet gekozen, omdat de stichting hier ooit haar activiteiten m.b.t. scholing en educatie is begonnen. Bovendien is vorig jaar op deze plek een nieuw TBA-studentenhuis verrezen waar 34 middelbare scholieren uit het bergdorp Abio zijn gehuisvest. De verwachting is dat komend schooljaar nog eens 20 kinderen erbij komen.

Met de komst van het nieuwe TBA-huis wordt het voor stafleden mogelijk om tijdens een werkbezoek een aantal dagen de activiteiten in en om het studentenhuis mee te maken. Hierdoor kunnen knelpunten sneller worden gesignaleerd en opgelost.

De constructie van het TBA-huis is nogal bijzonder. Het doet denken aan de bouwstijl van onze Alfoerse voorouders. Het huis staat namelijk op palen. Weliswaar betonnen palen in verband met de houdbaarheid, maar niettemin vrij van de aarde. Verder wordt het huis naar het voorbeeld van de bergbewoners in hout uitgevoerd. Als alles meezit zal het eind 2018 in gebruik worden genomen.

100_8576 100_8577

Reacties zijn gesloten.