Masterstudie

Vorig jaar augustus heeft Kristina Insalua haar Sarjana1 (bachelorgraad) behaald bij de Pattimura Universiteit in Ambon. Zij volgde daar de studie sociaal en politieke wetenschappen.

Ooit kwam zij samen met 5 andere schuwe kinderen in 2006 uit het bergdorp Abio (West Seram) naar het kustdorp Sanahu, omdat Stichting Tiga Batang Air hen de kans gaf om daar voortgezet onderwijs te volgen. Normaliter is de basisschool in Abio het einde van hun leertraject.

Nu, 12 jaar later, is Kristina in september van dit jaar begonnen aan haar masterstudie. Deze mogelijkheid wil TBA haar niet onthouden ondanks de kosten die hieraan verbonden zijn. De studie duurt tweeëneenhalf jaar en kost de stichting bij elkaar zo’n 4.000 euro.

Omdat TBA op dit moment meer dan dertig studenten onder haar hoede heeft en ook nog eens de zorg over vijfenveertig middelbare scholieren in Sanahu, kan zij niet alle afgestudeerde TBA-studenten een masterstudie aanbieden.

Om die reden zoekt zij sponsoren die deze veelbelovende talenten een kans willen geven hun kennis te vergroten. De praktijk wijst namelijk uit dat in Indonesië iemand met een mastergraad sneller werk vindt dan iemand met een bachelorgraad.

Stichting Tiga Batang Air blijft zich inspannen om het toekomstperspectief van haar protegés optimaal te maken. Zonder hulp van buitenaf maken deze kinderen van arme vissers en boeren uit afgelegen gebieden weinig kans op een succesvol bestaan.

F38 2e TBAstudent afgestudeerd 1 F38 2e TBAstudent afgestudeerd 2 zzzz 590 zzzz 591 zzzz 592

Reacties zijn gesloten.