Donatie Gerrie van Nierop

Afgelopen dinsdag 30 april 2019 heeft mijn schoonzus Gerrie van Nierop (tevens peetmoeder van onze zoon Sydney) haar werkzame leven officieel afgesloten. Deze gelegenheid greep zij aan financiële steun voor Stichting Tiga Batang Air bij haar collega’s te bewerkstelligen. Dit deed zij middels een oproep die hieronder is te lezen.

afscheid Gerrie van Nierop

Na altijd met veel plezier in de Daniel, en later in het Erasmus MC gewerkt te hebben, ga ik stoppen met werken. Ik kan straks terugkijken op een mooie loopbaan waarin veel dingen op mijn pad zijn gekomen en samen met u veel heb kunnen bereiken. Daarom nodig ik u uit op mijn afscheid op dinsdag 30 april. U bent van harte welkom van 17.00 tot 19.00 uur in gebouw Nt, in het wachtgebied 3J en 3K van de polikliniek Hoofdhals oncologie en Radiotherapie.

zzzz 906

Als u mij gedag wil komen zeggen en als u mij iets wil geven, denkt u misschien aan een bloem of boek(enbon), maar van een donatie aan de stichting Tiga Batang Air (TBA) zou ik heel erg blij worden. Ik draag TBA een heel warm hart toe. In de afgelopen 13 jaar heeft TBA het voor veel kinderen mogelijk gemaakt om na de lagere school verder te leren. De kinderen wonen op de Molukken in bergdorpen waar alleen een lagere school is. De reisafstand naar plaatsen met een middelbare school is te lang om elke dag naar toe te lopen. TBA bouwt er daarom huizen zodat de kinderen daar (onder het wakend oog van een ouder) naar de middelbare school kunnen en daarna zelfs kunnen gaan studeren. Naast de huisvesting draagt TBA ook zorg voor schooluniformen, studieboeken, pc’s en andere zaken die de kinderen nodig hebben. Met een goede opleiding kunnen deze jonge mensen van veel betekenis zijn voor de verdere ontwikkeling op de eilanden en de dorpen waar ze vandaan komen.

Kijk voor meer informatie op www.tigabatangair.nl

Er staat tijdens mij afscheid een doos waar het envelopje ingedaan kan worden.

zzzz 905A

De opbrengst van deze actie is 515 euro!! Een grandioos initiatief dat alle lof van Stichting Tiga Batang Air verdient.

Hoe warm het hart dat Gerrie TBA toedraagt is, heb ik reeds in mijn boek ‘Het Mystieke Driestromengebied’ aangegeven. Zij en haar man Dion Kooijman schenken al sinds de oprichting van de stichting jaarlijks 1000 euro aan TBA.

Tete Siahaya
Voorzitter Stichting Tiga Batang Air

Reacties zijn gesloten.