Nieuwe toegangspoort TBA-compound – Januari 2020

Bij ons bezoek aan de TBA-leefgemeenschap in Sanahu (West-Seram) in december bleek dat de toegangspoort tegen de vlakte was gereden door een auto. Ondanks de toezegging van de chauffeur het te zullen vergoeden dan wel te herstellen was hij die belofte nooit nagekomen.

Omdat geen toegangspoort het aanzien van de compound sterk aantast, werd besloten dat er een nieuwe moest komen. Maar dan wel één die degelijk uit beton is opgetrokken. Volgens dit plan zouden zelfs de banken aan weerszijden gestort worden.
Alleen is inmiddels komen vast te staan dat Stichting Tiga Batang Air voor de kosten op zal moeten draaien. Want, van een kale kip kun je immers niet plukken.

Aan de hand van de foto’s kunnen we nu vaststellen dat de stichting een goede beslissing heeft genomen. Dankzij de bezielende leiding van de TBA-coördinator, die voor deze klus twee weken van huis was, beschikt de compound weer over een toegangspoort. Eentje die de allure van de omheinde leefgemeenschap opnieuw gestalte geeft.

Verder heeft de TBA-coördinator zijn verblijf daar ook benut om een bijeenkomst te beleggen. Daar hij normaliter slechts één keer in de maand langskomt, werd het weer eens tijd voor een ‘peptalk’, vond hij. De jeugdige bewoners van het TBA-studentenhuis en hun ouders uit het bergdorp Abio moeten doordrongen zijn van de visie en de missie van de stichting. De gouden kans die ieder van hen krijgt om door te leren, kost immers handenvol geld.

zzzz1060

Voor meer foto’s, klik op: https://1drv.ms/u/s!AvxIbIw2U0hFkAkvahuNPLAOy2ZJ?e=gKcKoq

 

Reacties zijn gesloten.