Impact covid 19 op het leven in Maluku

De corona-uitbraak in Maluku heeft zijn piek nog lang niet bereikt. Volgens een betrouwbare bron zijn er inmiddels al meer dan 500 officiële besmettingen geregistreerd. Om dit snel klimmende aantal te stoppen heeft de overheid met onmiddellijke ingang verordonneerd dat men zonder speciale toestemming de hoofdstad niet meer in en uit te mag gaan.

Het ziet er dus  naar uit dat de studenten van Stichting Tiga Batang Air voorlopig moeten blijven zitten waar ze zitten. Toen de pandemie uitbrak moesten ze uit veiligheidsoverwegingen op last van hun familie naar hun geboortedorpen terugkeren.

Dit houdt in dat zij terug moeten schakelen naar het eenvoudige leven van weleer. Hierin staat het vergaren van levensmiddelen voor de familie centraal. Voor bergbewoners is de cassave (een knolgewas) het basisvoedsel. Aan groenten en vruchten is er geen gebrek. Wel moet men regelmatig er op uit trekken om wild te vangen voor de nodige proteïnen, want vis is daarboven niet voorhanden.

Op een aantal foto’s is een bebaarde jongeman te zien die vergezeld wordt door drie jongetjes. Zij waren een paar dagen van huis voor het installeren van valstrikken. Overnachten doen ze in een boshut waar ze cassave poffen in een bamboe om te eten. Hiermee hoopten zij wild te kunnen vangen waar men thuis naar uitzag. Hij zou, als corona niet had toegeslagen, in augustus als bachelor jurist bij de Pattimura Universiteit zijn afgestudeerd. Voorlopig moet hij zijn steentje bijdragen om het gezin draaiende te houden.

Op de laatste foto is te zien hoe men uit cassave meel maakt waarmee papeda bereid kan worden.

Klik op onderstaande link om alle foto’s te bekijken.

https://1drv.ms/u/s!AvxIbIw2U0hFkRIWjdC74zAj6i3b?e=OOwlYR

zzzz1674 zzzz1678 zzzz1681 zzzz1688 zzzz1692 zzzz1700 zzzz1708

 

Reacties zijn gesloten.