Scholing versus corona

Dat men de pandemie in Europa vanwege de grootschalige vaccinatie alweer redelijk onder controle heeft, wil niet zeggen dat de rest van de wereld hetzelfde beeld laat zien. Indonesië bijvoorbeeld is nog steeds dicht voor buitenlanders. Uitzondering wordt alleen gemaakt voor houders van diplomatieke visa, buitenlandse reizigers met medische en humanitaire doeleinden en bemanningsleden van zee- en luchtvaart. Deze lockdownsituatie geldt natuurlijk ook voor de Molukken. Ook hier heeft de angst voor besmetting door de Deltavariant de samenleving flink ontwricht.

In een poging uit handen te blijven van het virus keerden bewoners van geïsoleerde dorpen als Abio, in de bergen van West-Seram, massaal terug naar hun geboortegrond. Het nieuwe schooljaar, dat alweer een maand oud is, laat echter zien dat de wil om vooruit te komen het wint van de angst voor corona. De meeste middelbare scholieren uit Abio zijn namelijk weer terug bij de compound van Stichting Tiga Batang Air in het kustdorp Sanahu.

Dit heeft de TBA-coördinator, die voor een paar dagen uit Ambon is overgekomen, tijdens zijn inspectieronde mogen vaststellen. Daarnaast zag hij echter ook dat door de vele regen het terrein flink was overwoekerd. Zodat hij na de verdeling van de balen rijst de kinderen meteen opdroeg om al het onkruid te verwijderen. Ook het grote gele waterreservoir kon een stevige boenbeurt gebruiken. Alles bij elkaar waren ze daar een hele dag mee zoet.

Nadat het terrein weer op orde was gebracht, kon de coördinator tevreden aan de thuisreis beginnen en dit alles aan het stichtingsbestuur in Nederland melden. Hij voegt daar wel aan toe dat, gezien het aantal kinderen, een tweede logeerhuis op de compound in de nabije toekomst zeer wenselijk is.

Tete Siahaya (voorzitter)

IMG_1354a IMG_1341a IMG_1348a IMG_1350a IMG_1358a IMG_1359a IMG_1366a IMG_1368a IMG_1370a IMG_1371a IMG_1374a IMG_1383a IMG_1384a IMG_1385a IMG_1388a IMG_1390a

Reacties zijn gesloten.