Barnevelds geld voor leerlinghuis op de Molukken

Uit de Barneveldse Krant van woensdag 24 augustus 2022, door Wouter van Dijk

De gemeente Barneveld maakt een bedrag van 5.000 euro over voor een bouwproject op het Molukse eiland Seram, waar Stichting Tiga Batang Air een opvanghuis voor scholieren realiseert. Eerder trok Barneveld voor dit project al 15.000 euro uit.

Daarmee is het subsidieproject vanuit de gemeente voor dit opvanghuis in Indonesië afgerond. Met het laatste geld kan de stichting de laatste kosten voor dit project betalen, plus laptops aanschaffen voor de leerlingen. De stichting heeft inmiddels een uitgebreide financiële verantwoording aangeleverd, op basis waarvan de Barneveldse bijdrage beschikbaar is gesteld.

Stichting Tiga Batang Air zet zich op De Molukken in om een groep van ongeveer veertig kansarme jongeren uit de bergdorpen een toekomstperspectief te bieden door middel van scholing en educatie. De stichting had al één leerlinghuis, daar is nu een tweede naast gebouwd, met tien kamers. De stichting is Barneveld ,,bijzonder dankbaar’’, laat voorzitter Tete Siahaya weten. ,,Hiermee stelt de gemeente de stichting in de gelegenheid om op haar compound in Sanahu betere voorzieningen te treffen voor de scholieren die hier wonen en studeren.’’

Het project is één van de drie gekozen projecten op De Molukken die Barneveld steunt, elk met een bedrag van 20.000 euro. De andere twee stichtingen betreffen de Moluccan Future Foundation, die zich onder meer richt op de aanleg van een asfaltweg en een waterfilterproject, en Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon, die zich richt op de wederopbouw van een oogziekenhuis. Na een zware aardbeving op de Molukken in september 2019, besloot de Barneveldse gemeenteraad de eilandengroep te ondersteunen met projecten, door eenmalig 60.000 euro beschikbaar te stellen (1 euro per inwoner van de gemeente Barneveld).

Reacties zijn gesloten.