Engelse les aan TBA studenten

Tijdens het bezoek van Toni de Fretes,  Dora Samallo en mijn persoon aan het studentenhuis van TBA in Wailela op 16 februari 2023 vroeg ik aan de studenten of er misschien behoefte is aan extra lessen Engels. Het bleek dat de studenten al een hele tijd om onduidelijke redenen geen lessen Engels hebben kunnen volgen op de Unpatti. Besloten werd in overleg met bung Yani Siahaya dat ik op de zaterdagochtend een uurtje (of langer) les kom geven.

Op zaterdag 4 februari  was dan de eerste les. Gewapend met een whiteboard, schriften en schrijfgerei en vergezeld door Toni de Fretes kwam ik rond 11.00 uur in het studentenhuis aan. Al snel zat de grote ruimte in het tweede huis vol met 18 studenten. Omdat ik nog niet op de hoogte was van het niveau van een ieder begon ik met een kennismakingsles “Introduce  Yourself.” Daarna in groepjes oefenen van zinnen rond kennismaking.  Ook een woordenschatoefening gedaan rond spullen, meubels in de lesruimte.

Daarna een oefening waarbij de studenten moesten uitvoeren wat ik hen in het Engels opdroeg ( stand up, sit down, look up, look down, look to the right, to the left etc).

Voor de meesten a piece of cake. Daarna wat werkwoorden behandeld die met het dagelijkse leven te maken heeft, zoals opstaan, ontbijten, wassen, eten, naar college gaan etc. Vervolgens heb ik gevraagd of ze hun lesboeken Engels konden laten zien zodat ik kan zien wat het niveau is. Het blijkt dat als ze al Engels krijgen er geen lesboek voorhanden is. De docent geeft mondeling les maar duidelijkheid hierover kan niemand me echt geven.

De les hebben we afgesloten met een woordenspel. De volgende les ga ik verder met vervoeging van werkwoorden  en zal ik met wat pittigere teksten komen. Ik hoop dan ook inzicht te krijgen in niveauverschillen.

Al met al een leuke les met een mooie opkomst. In totaal duurde de les bijna anderhalf uur met een pauze van tien minuten.

Next lesson next week!

Joop Pattinasarany

Reacties zijn gesloten.