Malam Rama Tama 20-10-2012

 

Voor het eerst in de geschiedenis van Molukse benefietavonden heeft de Stichting Tiga
Batang Air het aangedurfd om zich specifiek op de doelgroep 50+ers te richten.

Deze formule bleek een groot succes.  Tiga Batang Air en haar gasten waren op 20 oktober 2012 getuige van een volgepakte sporthal waar iedereen het naar zijn zin had. Van heinde verre is men gekomen om weer eens de sfeer te proeven van de oude, gemoedelijke ‘ ambonavonden’,  zoals die vroeger links en rechts werden georganiseerd.

 

 

 

 

 

 

 

Naast een stukje Molukse cultuur wilde Tiga Batang Air de aanwezigen ook in gelegenheid stellen om zich de eerste grondbeginselen van het salsadansen eigen te maken. En te oordelen naar de gretigheid waarmee velen de dansvloer opzochten, kan dit onderdeel van het programma als een schot in de roos worden beschouwd.

 

 

Ook de katredji viel bijzonder in de smaak, maar moest door het te grote aantal deelnemers ‘simpel’ worden gehouden. Met twee lange slierten dansparen kon zelfs onze gerenomeerde  katredji-deskundige niet veel beginnen. De ingewikkelde figuren die zij hen eigenlijk wilde laten uitvoeren, moest zij helaas  voor een andere keer bewaren.

 

De muzikale omlijsting was in handen van DJ Jacob Kirioma en de bands Joy en Boa, die ieder voor een volle dansvloer zorgden.


 

 

 

 

 

Terugkijkend op de Malam Rama Tama in zijn totaliteit kan niet anders worden geoordeeld dan dat het in Moordrecht bere-gezellig was. Daarom zal Tiga Batang Air willen proberen om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Het publiek
zal daarin een steentje moeten blijven bijdragen, want voor gezelligheid heb je
elkaar nodig.

 


Dankbetuiging

Stichting Tiga Batang Air wil iedereen bedanken die van deze avond iets grandioos heeft gemaakt!

Reacties zijn gesloten.