Ridderkerk 4 Maluku 01-12-2012

 

Meestal ontstaan initiatieven om een benefietavond te organiseren naar aanleiding van een of andere ramp. Het evenement dat de werkgroep ‘Ridderkerk 4 Maluku’ op 1 december 2012 in Ridderkerk hield, kan daarom niet helemaal los worden gezien van de enorme overstromingen die afgelopen zomer op de Molukken plaatsvonden.

Echter, door de opbrengst van de avond aan Stichting Tiga batang Air te willen doneren kiest de werkgroep duidelijk voor een structurele vorm van hulpverlening. Ook zij ziet in dat het beter is om iemand die honger heeft geen vis te geven maar een hengel.

Tiga Batang Air doet hier al jaren aan door kansarme kinderen in de Molukken toegang te verschaffen tot hogere vormen van onderwijs. Daarmee hoopt zij de betrokkenen een beter toekomstperpectief te kunnen bieden. Daar waar sprake is van schrijnende gevallen van armoede biedt de stichting acute hulp aan.

Het benefiet-evenement van de werkgroep ‘Ridderkerk 4 Maluku’ zelf werd in de eerste plaats een daverend succes dankzij de vele sponsoren en artiesten die belangeloos hun medewerking hieraan wilden verlenen. Maar zonder de inzet van de werkgroep, een uitstekende presentator, een professionele stagemanager, een goedverzorgde catering en talloze toegewijde vrijwilligers was dit alles niet mogelijk geweest.

Om die redenen wil de Stichting Tiga Batang Air iedereen bedanken voor hun aandeel in de donatie van 4002,50 euro die zij als opbrengst van deze avond van de werkgroep ‘Ridderkerk 4 Maluku’ heeft mogen ontvangen.

Reacties zijn gesloten.