Benefiet Venlo 1 september 2013

Dat jaarlijks in de Molukken de mensen in het regenseizoen te kampen hebben met wateroverlast weten wij onderhand. Maar, dat het zulke destructieve gevolgen kan hebben als onlangs in Negeri Lima, in het noord-westen van het eiland Ambon, is niet eerder vertoond. Daarom is Stichting Tiga Batang Air momenteel aan het rondkijken hoe wij een steentje bij kunnen dragen om de nood in dit islamitisch dorp te helpen lenigen. Voor dit doel zullen twee contactpersonen van TBA in Ambon begin augustus een bezoek brengen aan het getroffen dorp.

Als je op de onderstaande link klikt, vind je het verslag van het bezoek aan Negeri Lima (een dag na de ramp) van een van hen.

Echter, om hulp te kunnen bieden moet Stichting Tiga Batang Air wel steeds financiële middelen zien te vinden om dit gestructureerd te kunnen doen. Maar gelukkig staan wij daarin niet alleen, getuige het geweldige initiatief van sympathisanten in Venlo (zie affiche).

http://www.papedaalifuru.info/natuurramp-in-wai-ela,-negeri-lima.html

 

Voor een visuele impressie van de dag zelf kunt u klikken op de onderstaande link:

http://sdrv.ms/1ftPYfm

 

 

Opbrengst van de benefietdag

Aan de hand van de foto’s die op bovenstaande link te zien zijn, kunnen wij niet anders vaststellen dan dat 1 september jl. een weergaloze dag is geweest. Niet alleen het weer werkte mee, maar ook het programma voor die dag gaf geen enkele reden tot navelstaren. Dit ziet men al snel aan het groeiend aantal bezoekers, naarmate de dag vorderde.

Toch gaat het uiteindelijk om de sfeer die festivals kunnen maken of breken. En daarmee zat het volledig goed afgelopen zondag! Het publiek bleef tot in de late uurtjes hangen, genietend van de vele optredens vol nostalgie.

Maar wat nog belangrijker is, is dat die onvergetelijke dag in financieel opzicht ook nog eens een succes blijkt te zijn. Want, de opbrengst is namelijk  niet minder dan 2.748  euro !!

 

Tegen alle betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt kan Stichting Tiga Batang Air niets anders zeggen dan chapeau!!

 

 

Reacties zijn gesloten.